Soorten isolatiewerken | Gevelisolatie plaatsen: Soorten isolatie en hun afwerking
21777
page-template-default,page,page-id-21777,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Gevelisolatie plaatsen: Soorten isolatie en hun afwerking

Gebouwen behoren tot de grootste energieverbruikers. Slecht geïsoleerde gevels, of gevels zonder enige isolatie, zijn verantwoordelijk voor tot 40% van het energieverlies.

Lees meer over Gevelisolatie plaatsen: Mogelijkheden en prijzen

Lekker warm in de winter, aangenaam koel in de zomer…
In een goed geïsoleerde woning heerst het hele jaar door een gezond en evenwichtig klimaat. Bij koud weer daalt de temperatuur aan de binnenkant van ongeïsoleerde buitenmuren aanzienlijk: we voelen niet alleen de “tocht”, maar er bestaat ook het gevaar van schimmelvorming. Dit effect kan worden voorkomen met warmte-isolatie, zodat u het hele jaar door kunt genieten van een behaaglijk gevoel en een gezond ruimteklimaat.

POLYSTYRENE

→ Polystyreen (EPS) wordt tegenwoordig in meer dan 70% van alle isolatietoepassingen gebruikt. Het isolatiemateriaal is eenvoudig aan te brengen, de systemen zijn brandwerend.
Op EPS mogen geen donkere verflagen worden aangebracht. Voorbehouden ten aanzien van dit product zijn voornamelijk milieugericht.

MINERAAL WOOL

→ Isolatieplaten van minerale wol worden voornamelijk gemaakt van natuurlijk voorkomende stenen en zijn dus niet brandbaar. Het is ook mogelijk om donkere kleuren aan te brengen op systemen met mineraalwolplaten of steenwolplaten. Op het gebied van minerale wol staat KEIM AquaRoyal-MW voor een maximale vochtregulatie die algen en schimmels vermindert.

MINERAAL FOAM

→ Isolatiepanelen van mineraalschuim staan voor een volledig minerale en ecologische constructie. Het KEIM X-Por systeem is gecertificeerd met het natureplus milieukeurmerk. De isolerende werking van de mineraalschuimplaten is iets minder groot dan de eerste, maar zorgt in de zomer voor een uitstekende warmte-isolatie, is niet brandbaar, sluit aan bij onze natuurlijke omgeving en zorgt voor een aangenaam binnenklimaat.